М'ясо на шашлик - яке і де?

Влаштовуючи пікнік з шашликом або грилем в одному з орендованих вами мангальних комплексів в «Українському селі» ви, напевно, хочете, щоби ваш відпочинок був ідеальним. «Українське село» зробило все можливе, щоб вам було дуже комфортно і зручно відпочивати у будь-якому форматі відпочинку на природі. Для цього побудовано 14 відпочинкових комплексів з мангалами, надаються дубові дрова, що входять у вартість оренди, проведена питна вода до кожного комплексу, є шампури та інший необхідний для шашлика реманент. Вам залишається зробити лише одне, привезти з собою свої продукти і приготувати їх на вогні. Тож і на пікнік з грилем хочеться взяти саме найсмачніше, щоб не тільки відпочити але й гарно наїстися.

 

Що ж за пікнік та й без м'яса - запашної свинини чи пісненької телятини або птиці? Та чи завжди ми маємо вміння і можливісь придбати справжнє смачне українське м'ясо, а не якусь, схожу на м'ясо плоть, від розгодованих комбікормом за 4-6 місяців свиней. В простонароді таке м'ясо називають "іноземцями" і, нажаль, воно не просто домінує на базарах у великих містах, серед яких і Київ, а й заполонило майже увесь ринок.

Якщо ви м'ясоїд і приїздите в Українське село в орендований вами мангальний комплекс на шашлик то попіклуйтеся наперед про те де б узяти справжнє м'ясо, вигодоване домашніми харчами і смачними людськими недоїдками.

З досвіду, можна з великим переконанням порекомендувати купувати м'ясо на базарах, але не у всіх продавців, бо й і на базарі невеликий відсоток домашнього м'яса, а у перевірених продавців, що закуповують м'ясо у сільських жителів, а не перепродають його з великих господарств. Якщо вам дуже повезе, то ви знайдете, продавця, що й вирощував ту свинку, м'ясо якої і продає, та це, принаймні у Києві, майже нереально. Якщо ж у вас немає знайомих на ринку і ви не хочете попастися на оте штучне м'ясо ви маєте можливість позбавити себе сумнівів у виборі купуючи м'ясо на головному ринку Києва - Бесарабці. Так, туди добиратися та паркуватися, можливо, й не дуже зручно, але результат того вартий. М'ясо на Бесарабці справжнє, домашнє. Яскравим доказом цього є його "обгортка" - сало. Попробувавши сало, зокрема, так зване "генеральське", можна все сказати і про м'ясо. Якщо воно смачне, запашне і добре, то й м'ясо буде таке ж саме. Велика кількісь заможніх і прискіпливих до якості продуктів покупців на Бесарабці робить свою справу, і продукти, що там продаються, насправді високою якості. Так, ціни там не малі, особливо на молочні продукти та на овочі-фрукти, та, як не дивно, на м'ясо, а саме свинину і телятину-говядину, ціна така ж сама, що й на інших київських ринкам, ну, можливо, інколи на 5-10% більша. Зате ви отримуєте м'ясо найвищої якості і шашлик та гриль з такого м'яса буде справжнім та неперевершеним!

Овочі до шашлика, можна придбати і на простішому базарі. Найближчий до "Українського села" і зручний, у плані під'їзду на авто, є базар на вул. Чорнобильській. Там ще й досі можна придбати городину у звичайної бабусі з Київщини, що, погодьтеся, стає чимдалі екзотикою у Києві.

Гарного вам базарування і смачного шашличка!

2009 - 2016 © Етнографічний комплекс «Українське село»