Хлібопекарня

 

В Українському селі з’явилася чудова можливість придбати справжній бездріжджовий хліб, що випікається за стародавніми рецептами прямо нашій власній пекарні.

Випікання хліба у давні часи було важливим ритуалом. У кожної родини був свій «фірмовий» рецепт, який передавався із покоління в покоління. Раніше дріжджі не використовувались. Хліб пекли на різних заквасках — і житніх, і вівсяних, і хмільних. Саме такі закваски містять органічні кислоти, вітаміни, мінеральні речовини, ферменти, клітковину, пектини, біостимулятори, - так необхідні людському організму. Такий хліб довго не черствіє (1–2 тижні) і ніколи не вкривається пліснявою. Він має оздоровчі та профілактичні властивості.

 

"Каленик" - житній хліб з калиною.

 

Окрім відчуття духовності, та причетності до рідної культури, випікання хліба в печі має і суто практичне значення. До прикладу, у печі розкладаються до простих елементів майже всі дріжджі, а тим паче природні. Офіційна медицина таки визнала шкоду термофільних дріжджів (тих, що останні десятиліття використовуються у хлібопекарстві). По різних даних сучасні дріжджі викликають наступні хвороби: імунодефіцит, трофічні язви, злоякісні новоутворення, варикозне розширення судин, хронічну втому, ожиріння та інші.

Основна умова для відтворення (регенерації) людського організму – це відсутність процесів бродіння. А бродіння в тілі людини викликається в першу чергу дріжджами. Звичайний дріжджовий грибок не виживає в людському організмі через високу температуру. Та завдяки «старанням» генетиків був виведений особливий вид термостійких дріжджів (термофільні – від слів стійкі до температур), які чудово розмножаються при температурі 43-44 градуси, а деякі навіть здатні витримати 500-градусну температуру печі. Більше інформації про шкоду хлібопекарських (термофільних) дріжджів можна легко знайти в Інтернеті.

Засмагла шкуринка хліба містить високий відсоток пектину, який має бактерицидні властивості для патогенної мікрофлори, позитивно впливає на процес травлення і виводить з організму важкі метали і радіонукліди і т.д.

Крім того, тривалий «підйом» тіста (до 6 годин) забезпечує повний розклад природних інгібіторів ферментів, що оберігають зерно від псування, проте пригнічують мікрофлору кишечника.

 

В печі хліб набуває особливого смаку і аромату.

 

Тільки в печі поєднуються усі 4 стихії:

•         Вода (ми використовуємо воду із артезіанського джерела);

•         Земля – пшениця як її дар;

•         Повітря, що піднімає тісто і робить хліб пухким;

•         Вогонь, справжній та життєдайний.

 

Хліб випікається  щотижня в суботу та неділю.

 

Попереднє бронювання хліба або замовлення великої кількості  за телефоном

(098) 578 27 46.

 

 

Хлібопекарня в "Українському селі"


 

Майстер-клас з випікання українського хліба

Повільно, але вірно, входить у свідомість інформація про шкідливість вживання хлібопродуктів з пекарських дріжджів. Багато людей починають пекти хліб самі. Відкриваються міні-пекарні. Цей недріжджовий хліб поки що дорогий, але, маючи такі переваги, розкуповується миттєво.

Для тих хто бажає навчитися випікати такий хліб у себе вдома, у нас діє школа пекаря.

Взявши участь у школі Ви навчитеся:

  • Вирощувати солодові закваски для хліба, квасу та соусу;
  • Готувати тісто на заквасці для випікання хліба в печі, або духовці;
  • Правильно палити піч та випікати у ній хліб;
  • Складати заговори на різні випадки життя.

Дізнаєтесь:

  • Народні традиції та ритуали пов’язані із випіканням хліба;
  • Про вплив мікроорганізмів (в т.ч. дріжджів) на здоров'я людини;
  • Деякі рецепти для зцілення від різних хвороб;
  • Багато іншого та цікавого.

З собою Ви забираєте:

  • Власноруч випечену в печі хлібину;
  • Детальний рецепт по випіканню хліба у себе вдома;
  • Порцію готової закваски;
  • Отримані навики та знання;
  • Деякі секрети та хитрощі;
  • Гарний настрій та приємні враження.

Школа проводиться щотижня у суботу та неділю. (При груповому замовленні можливе проведення школи в інший день).

Тривалість 6-7 годин (з 8 до 14-15 години).

Вартість участі:

Для однієї особи у відкритій групі – 200 грн.

Для організованих груп (до 6 осіб) – 1000 грн.

 

Запис по телефону: (098) 578-27-46 або е-мейлу: 312180@gmail.com

2009 - 2016 © Етнографічний комплекс «Українське село»