Майстер-клас з приготування вареників

Вареники – одна з найдревніших страв української кухні. Цю страву знає кожен і малий, і старий. Не дарма кажуть: «Не кожний їх варить, але кожний хвалить!» Вареники готують з картоплею, капустою, м'ясом, сиром, і безперечно, з вишнями.

 

Сьогодні вареники можна придбати в магазині, поїсти в ресторані, але ми, українці знаємо, що процес приготування вареників несе функцію об'єднання родини: усі жіночки родини збираються, разом замішують тісто, разом ліплять, разом і споживають. Тут вже підходила вся родина, жартуючи та співаючи, вечеряли за великим сімейним столом. Крім того, не обходилось без вареників і у молодіжних вечорницях, наприклад, на Катерини, на Андрія. Разом з начинкою вкладали у вареник монетку, горішок, перець, тощо. Таким чином вареник передбачав майбутнє, адже кожний предмет мав своє символічне значення – достаток, коханий парубок, дитина, багатство.Вареники були обов'язковою стравою, котру несли молодій дівчата-дружки на другий день весілля, примовляючи: щоб повна була завжди, як вареник. У цих випадках вареники символізували продовження роду.

На майстер-класі справжня господиня навчить вас:

  • найкращим рецептам найніжнішого тіста,
  • методам варки вареників, щоб вони не зліпалися,
  • як зкріпити кінці вареника «косичкою»,
  • як приготувати начинку та як розрахувати її кількість, щоб варенички були пишними,
  • чим заправити вареники, щоб вони ще більш смакували.

Ну, а вчити їсти вареники, сподіваємось, не припаде нікому, адже ми ще не зустрічали людини, яка б ними нехтувала!

Груповий майстер-клас з валяння можна замовити за тел. 099-500-900-8.

 

Перелік всіх майстер-класів в "Українському селі":

2009 - 2016 © Етнографічний комплекс «Українське село»