Банкетне меню

Тут їли разнії cтрави, і все з полив'яних мисок,

І самі гарнії приправи з нових кленових тарілок:

Свинячу голову до хріну і локшину на переміну,

Потім з підлевою індик; на закуску куліш і кашу,

Лемішку, зубци, путрю, квашу і з маком медовий шулик.

І кубками пили слив'янку, мед, пиво, брагу, 

сирівець, горілку просту і калганівку…

і це лише початок!!! Як бачимо бенкетувати для українців – ще й так, щоб столи ломилися – справа честі. А бенкетувати в "Українському селі" – отримувати насолоду тілом і душею. Тож, мерщій до колиби "Поїхали!". Адміністратор колиби радо допоможе Вам обрати серед безлічі колоритних страв банкетного меню саме ті, що смакуватимуть усім Вашим гостям.

Якщо ж у Вас є бажання самостійно обрати страви для Вашого свята та підрахувати його вартість, тоді до Ваших послуг БАНКЕТНЕ МЕНЮ в Excel (скачайте і самостійно скомплектуйте банкет на свій смак). 

Прийміть до уваги і наші поради:

Визначтесь, скільки гостей ви плануєте запросити.

  • Необхідну кількість блюд для банкету зручно формувати, виходячи з кількості столів, за якими будуть розміщатися гості. У наших залах колиби «Поїхали!»за одним столом, з яких формуватимуть спільний банкетний стіл, можуть розміститись 4 особи, а в банкетній залі «Трапезна» – 5–6 гостей. Поділіть загальну кількість запрошених гостей на кількість осіб, що розміщуються за один стіл обраної Вами зали, і отримаєте кількість столів, на які потрібно подати однаковий набір страв.

Перший стіл – закусочний. 

  • За цим столом гості пригощаються холодними і гарячими закусками. Замовте холодні закуски щедро, адже саме вони справляють перше враження на запрошених гостей. Пам’ятаймо, що гості приходять зголоднілими, тому наїдків має бути вдосталь. Радимо обрати: 3 види салатів по одній порції на кожен стіл, соління, 2 види рибних і 2 види м’ясних холодних закусок, сирну закуску, пиріжечки, узвар чи морс. Фарширована щука надасть вашому святу особливої урочистості. Можна разом з холодними закусками подати фруктове асорті, яке додатково збагатить стіл, а чимало гостей із задоволенням чергують або поєднують фрукти із солоними закусками. Гарячі закуски подають за першим столом за 20–30 хв. після початку банкета. Це можуть бути вертуни, голубці, деруни, млинці, вареники чи інші страви із запропонованих у банкетному меню колиби «Поїхали!». Бажано обрати не менше двох видів серед гарячих закусок.

Другий стіл – основні гарячі страви. 

  • Зазвичай, такі страви подаються через годину від початку банкету. Оберіть основні страви, враховуючи гастрономічні прихильності ваших гостей: м’ясо (телятина, свинина), птиця чи риба. Кількість порцій кожної страви варто замовити з розрахунку 100 г на особу. Якщо ви хочете здивувати своїх гостей – замовте для них свинячу ногу в медовій заквасці, яку подадуть у феєрверкові з вогняних іскор. Такого вони точно не їли! Під час цього столу до основного гарячого варто замовити гарнір: печену картопельку, овочі з грилю чи будь-який із запропонованих у меню, краще два види.

Третій стіл – солодкі страви. 

  • Асорті з млинців чи пирогів, медовий торт приємно вразять ваших гостей особливим смаком.

Рекомендована вага їжі на 1 особу: для чоловіків – 1200 г/особа, для жінок – 1000 г /особа (без напоїв). Якщо ваше свято без алкогольних напоїв – вагу варто зменшити на 200 г, як для чоловіків так і для жінок. Добираючи кількість страв, обов’язково враховуйте тривалість свята.

Вартість: 400–450 грн. з особи + 10% за обслуговування.

Алкогольні напої: гостям «Українського села» дозволяється привозити для банкетів свої алкогольні напої.

Замовнику категорично забороняється приносити для банкетного столу свої продукти або страви! 

З адміністратором колиби «Поїхали!» можна порадитись, завітавши до нас або за тел. 099-600-8-500

 

БАНКЕТНЕ МЕНЮ КОЛИБИ "ПОЇХАЛИ!"

  ХОЛОДНІ ЗАКУСКИ
  Вага, гр Ціна, грн.
Щука фарширована (від 2 кг) 1000 550
"Золота рибка" (лосось слабо-солоний)  100 160
Сирна тарілка (від 3-х порцій) 100 170
Сальце нарізка 150 55
Козацький перекус (зельц, рулет курячий з сиром і курагою, буженинка) 200 105
Ковбаса домашня (від 5 порцій) 150 89
Овочева нарізка "Родичі гарбузові" 200 55
Оселедчик з цибулею "Козак за Дунаєм" 150 55
"Тещин язик" (варений телячий язик, майонез,хрін) 150 120
"Українські роли" (млинець з лососем, сир Каліфорнія та зелень) 200 190
Маслини 100 70
Оливи 100 70
САЛАТИ
Лимони  100 35
Кошик з зеленню (петрушка, кріп, кінза, базилік) 90 90
"Цезар" (мікс-салат, соус, курка, бекон, чері, перепелині яйця, пармезан, сухарики) 200 93
Салат зі свіжих овочів з сиром фета "Грецький" 200 79
Салат "Най здоровиться" (морква, яблуко, селера, кедрові горішки, йогуртовий соус)    
200 62
Салат із запеченого бурячка з руколою, в'яленими помідорами, кедровими горішками, сиром "Пармезан" під гірчичним соусом 200 95
Овочевий салат з горіховим соусом (помідори, огірки, цибуля, трави) 200 79
«Оселедець під шубою» (оселедчик, цибулька, картопля, морква, буряк)  200 68
Салат "Від Солохи" (слабосолена сьомга, картопля, мікс салат, томати з соусом "Бальзаміко", сир "Пармезан" 200 110
Салат м'ясний з фенхелем (шинка, редиска, морква, кріп, селера, фенхель, перепелині яйця, майонез чи сметана 200 86
Cалат "Шалений бичок" (телятина з спеціями, солодкий перець, маринована цибулька, заправка "зелені трави") 200 95
СОЛІННЯ, МАРИНАДИ, КВАШЕННЯ
Огірочки з бочки або малосольні 100 30
Помідори з діжки 100 30
Капуста квашена 100 30
Баклажани солоні  з перцем 100 30
ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ
Деруни з бринзою 245 59
Деруни зі сметаною 245 59
Деруни зі шкварками 245 59
Деруни з грибами та вершками 245 59
Кров'яночка з салом 300 89
Вертуни м’ясні з грибами та бринзою (від 5 порцій) 200 129
Голубці з м’ясом та рисом, подаються з сирно - часниковим соусом (від 5 порцій) 200 96
Крильця курячі під гострим соусом 250 92
МЛИНЦІ КОЗАЦЬКІ
З м’ясом  245 74
З курятиною та грибами, зі сметанкою 245 74
З яблуками та медом 245 55
З солодким сиром та сметаною 245 69
З маком та родзинками, подаються з медом  245 69
ВАРЕНИКИ «КОЗАЦЬКЕ КОЛО»
З м’ясом  200 69
З картоплею та грибами  200 59
З картоплею і зеленню  200 59
З капустою   200 56
З солоним сиром  200 64
З вишнями 200 69
З солодким сиром  200 64
ГАРЯЧІ СТРАВИ
Качка з яблуками (на вагу) (від 1 кг)  1000 399
Нога свиняча запечена (на вагу) (від 5 кг) 1000 650
Козацька вечеря (телятина у сметано-гірчичному соусі) (від 5 порцій) 250 175
Печеня по-карпатськи (картопля, свинина, гриби, сметанний соус) 300 95
Риба тушкована з овочами  250 175
Скумбрія (ціла рибка) (на вагу) 100 63
Лосось стейк (на вагу) 100 190
Дорадо на грилі  100 105
Люля кебаб у лаваші (телятина, свинина, гранат, томатний соус) 300 124
Свинина на кістці з соусом 250 154
Телятина на кістці з кисло-солодким соусом (мангал) (на вагу) 100 60
Смажена куряча ніжка без кістки з овочевим соте 150/150 98
Бефстроганов з телятини на подушці з картопляного пюре 150/150 105
Форель з овочами і соусом (форель, солодкий перець, кабачок, помідорчики, морква, спаржева квасоля) 300 128
М'ясна сковорідка (телятина, свинина, курка, овочі, фірмовий соус) 300 135
Шашлик  зі свинини 150 99
Шашлик з курки 150 84
Шашлик  з телятини 150 132
ГАРНІРИ
Картопля запечена по-селянськи 150 38
Картопляне пюре 150 38
Овочі на грилі 200 79
Овочеве соте (помідори, кабачки, баклажани, цибуля, морква) 150 56
ДИТЯЧЕ МЕНЮ
Котлетки по-домашньому з курки (на пару чи смажені)  100 60
Котлетки по-домашньому з телятини на пару  100 60
Пельмені "Бабусині"(телячі домашні пельмені)  150 68
Картопляні фрі з кетчупом 150 55
Картопляне пюре 150 38
Олів’є з куркою  150 34
ХЛІБ
Пампушки з часниковою підливкою 120 16
Хліб чорний чи білий (4 шматочки) 100 6
Хліб домашній, випечений у печі без дріжджів (2 шматочки, від 10-ти порцій ) 100 21
НАПОЇ  
Узвар з яблук, груш, слив, абрикос 1000 60
Компот 1000 60
Мінеральна вода "Аквамінерале" не газована/газована 0,5 20
Мінеральна вода "Боржомі" 0,5 46
Сік "Сандора" в асортименті 1000 60
Напій "Пепсі"/"Мірінда"/"7-ап" 0,5 25
СОЛОДКІ СТРАВИ ТА ДЕСЕРТИ
Яблучний пиріг 180 64
Вишневий пиріг 180 69
Пана Кота ванільна 150 64
Еклери з заварним кремом та ягодами 130 69
Медовик «Пасіка»  150 74
ФРУКТИ
Фруктова тарілка (яблука, банани, апельсини, виноград, ківі, м'ята) 1000 250

 

ЗАВАНТАЖИТИ Банкетне меню в Excel з можливістю самостійно створити свій власний банкет.

2009 - 2016 © Етнографічний комплекс «Українське село»