Верещака

 

Набір продуктів для приготування «ВЕРЕЩАКИ»- 10 порцій.

-         М’ясо свиняче (грудинка) – 1 кг.

-         Сало свіже – 100 гр.

-         Буряковий квас або настій з тертого буряка з додаванням оцту – 1 літр.

-         Терті житні сухарі – 5-6 столових ложок

-         Цибуля – 5 шт.

-         Перець чорний – 10 горошин.

-         Перець запашний – 5 горошин.

-         Зелень петрушки – 2 пучки.

 

Порядок приготування «ВЕРЕЩАКИ».

Дрібно порізана грудинка (кубиками 3 см) підсмажити в сковороді на салі до рум’яного стану і перекласти в товстостінну каструлю або сотейник. Залити м’ясо буряковим квасом або настоєм з оцтом, додати дрібно нарізану цибулю та прянощі, посолити і тушити до півготовності. Потім засипати терті сухарі і тушити до готовності.

В тарілці блюдо посипається зеленню петрушки.

Ціна страви в колибі "Поїхали!": 75 грн. (200 г, час приготування 30 хв.)

СМАЧНОГО!

Замовте цю страву забронювавши столика за номером 099-600-8-500

2009 – 2018 © Етнографічний комплекс «Українське село»