15-16 лютого – дні кулішу в Українському селі

15-16 лютого в Етнографічний комплекс "Українське село" вікенд козацького кулішу!

Традиційний польовий куліш козаки у своїх походах варили на вогні швидко та смачно: ставили казан джерельної води на вогонь, додавали кілька жменьок прожареного олійкою пшона, дрібку солі, шмат сала та дикого польового часничку.

Смачнішого обіду, що давав сили та наїдку годі було й бажати! А селянський куліш був вже різноманітнішим і на смак, і за рецептурою. Тож найпопулярнішою стравою у нашій колибі цими вихідними буде куліш за п'ятьма рецептами - грибний, рибний, гречаний, пісний та з димком – для вуличних їдаків біля казану.

Запрошуємо на родинну прогулянку і скуштувати кулішу!

2009 - 2016 © Этнографический комплекс «Украинское село»